Onderzoek

Regelmatig voeren wij voor klanten organisatiediagnostiek uit om hen te helpen in het ontwikkelen van een goede verander- of implementatiestrategie zonder dat wij zelf verder in de implementatie betrokken (hoeven) zijn. Een voorbeeld is de geplande invoering van een nieuw Customer Relations Management Systeem bij Private Banking van ABNAMRO. Om een goede aanpak te kunnen bepalen is ons gevraagd om de belemmerende en helpende ongeschreven regels voor hen in kaart te brengen en te analyseren. 

Research is een van onze krachtpunten. Wij hanteren wetenschappelijk gefundeerde methoden en laten deze uitvoeren door door ons opgeleide professionals: Bedrijfskundigen met antropologische vaardigheden of Antropologen met Bedrijfskundige kennis.

Wij geloven sterk dat verander- en implementatiestrategieën gebaseerd moeten zijn op een goede organisatiediagnose: "geen behandeling zonder goede diagnose". Het diagnostisch instrument dat onze expertise betreft is beschreven in de dissertatie van Dr. Johan Boudewijns.

Om ook leervermogen te meten hebben wij in opdracht van Koninklijke FrieslandCampina delta 5 ontwikkeld. Een wetenschappelijk expert op het gebied van organisatieleervermogen zei over de methode: 

'Er bestaat nergens een goed onderbouwde methode om leervermogen te meten. delta 5 is de eerste', dr. Max Visser, Researcher Business Science, Radboud Universiteit

Wij blijven zelf ook ons gedachtengoed verder uitbreiden. Hiertoe begeleidt Johan Boudewijns een aantal promotieonderzoeken.