Training

Training draait om het bijleren van vaardigheden. Het vormt een belangrijk deel van het realiseren van cultuur- en gedragsverandering mits het onderdeel is van een groter geheel van interventies.

Essentieel is dat mensen de vrijheid voelen om te leren; om nieuw gedrag te proberen en te ervaren wat het effect is. Daarbij hoort dat mensen zich niet veroordeeld voelen om het gedrag dat zij misschien al hun leven lang inzetten. Dat is kennelijk voor hen (lange tijd) effectief geweest. We spreken over Bijleren want we vinden de uitleg (mogelijk zelfs verdedigen) van bestaand gedrag niet zo interessant. Je hoeft ook niets af te leren. Het verbreden van je repertoire doet het werk; effectief zijn is leuker dan je doel niet bereiken.

De ongeschreven regels van de organisatie ombuigen blijft het uitgangspunt. We helpen het organisatie ontwikkeldoel te vertalen naar afdelings,-team en persoonlijke ontwikkeldoelen omdat ieder individu anders is en een eigen rol heeft en kan pakken in het ombuigen van de ongeschreven regels.